ENGLISH

Aranacak kelimeyi giriniz:

 
 
 
 

BORCA KARŞILIK YEMLİK BUĞDAY ALIM FİYATLARI BELİRLENDİ

Birliğimizce yemlik buğday, borca karşılık; ortaklarımızdan 0,930 TL/Kg, müşterilerimizden ise 0,920 TL/Kg fiyatla satın alınıyor.

Birliğimiz Yönetim Kurulu Birliğimize bağlı karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan 2018 yılı arpa, tritikale, çavdar ve yulaf alım fiyatlarından sonra, yemlik buğday alım fiyatını da belirledi. Buna göre Birliğimize bağlı Kooperatifler tarafından yapılan alımlarda ortaklarımızdan borç karşılığı 0,930 TL/Kg ve ortak olmayan üreticilerimizden borç karşılığı 0,920 TL/Kg. fiyattan yemlik buğday alınıyor.

Birliğimizin karma yem fabrikalarının ihtiyacı olan buğday alımları, borçlu durumda bulunan ortaklarımız ile ortak olmayan üreticilerimizden vadesi geçen, vadesi gelmeyen, uzun ve kısa vadeli borç karşılığı yapılırken borcu aşan miktardaki makul fazlalık olması durumunda fazlalıklar karşılığında kooperatiflerimizce satışı yapılan mamul ve ihtiyaç
maddeleri veriliyor.

Ayrıca borcu aşan miktarlardaki teslimatlara karşılık, Karma Yem ve Çuvallı Küspe almak isteyen ortaklarımıza ürün teslim tarihindeki geçerli olan KDV dahil peşin satış fiyatları uygulanacak olup, diğer mamul ve ihtiyaç maddesi satışlarında ise yürürlükte bulunan KDV dahil cari satış fiyatları dikkate alınacak.

Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, alım fiyatının belirlenmesinde ortaklarımızın alın terinin değerlendirilmesi ve borç tahsilatlarının hızlandırılmasının amaçlandığını, Birliğimizin imkânları doğrultusunda en iyi fiyatın verilmesinin hedeflendiğini söyleyerek, alım fiyatının ortaklarımıza hayırlı olmasını diledi.

 
Paylaş