ENGLISH

Aranacak kelimeyi giriniz:

 
 
 
 

Dünya Kooperatifçilik Günümüz Kutlu Olsun...

 

Birliğimiz Yönetim Kurulu Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında;

“21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Gününü, Atatürk`ün;  `Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir.` Sözünden aldığımız gayretle ve iktisadi kalkınmada öncü sektör olarak kabul edilen ve dünyadaki tüm ekonomilerde birincil faaliyet sahası olan tarım kesiminin birer üyesi olmanın verdiği gururla dünyada ve ülkemizdeki kooperatifçilik hareketine gönül vermiş bütün üreticilerimiz ile beraber kutluyoruz.

Tarım kesiminin geniş istihdam yaratması, insanların beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi nedenleriyle yarınların tek çözümünün ve en önemli sektörünün Tarım olduğunun bilincindeyiz.

Özellikle tarımsal alanda kooperatifçilik hareketi olarak önemli mesafeler alan ülkemizde, Kuruluş amacı ekonomik güç birliğine dayanan, ekonomik bir amacı gerçekleştirmek ve ortaklarının ihtiyacını karşılamak için kendi kendine yardım etme esasına göre kurulan ve çalışan kooperatiflerimizin verdiği eğitim ve sağladığı maddi olanaklar, Çiftçilerimizin birçok sorununu gidermiş ve ürünlerinin değerlendirilmesini sağlamıştır.

Ülkemizde tarım kooperatifleri emsalleri olan Avrupa’daki kooperatifler gibi ülke genelinde, yerel, bölgesel ve Merkez Birliği düzeyinde, demokratik kooperatifçiliğin ön gördüğü şekilde en hızlı örgütlenen çiftçi örgütleri olmalarına rağmen tarımsal alanda teknoloji kullanımının artması, teknik bilgilerin büyük ölçekli işletmelerde uygulama alanı bulması, tarımsal nüfusun önemli bir çoğunluğunu oluşturan küçük tarım işletmelerinin zamanla üretimde kalmasını imkansızlaştırmaktadır. Bu durumda üretici açısından ortaya çıkan en önemli zorunluluk teşkilatlanmadır. Bu zorunluluk çerçevesinde her zaman ülkemiz ve bölgemiz çiftçisinin gurur kaynağı olan Birliğimizin, başta ortaklarımız olmak üzere, Türk Tarımı ve Sanayine hizmetleri artarak devam edecektir.

Bu duygularla, Dünya Kooperatifçilik Günü'nü en iyi dileklerimizle kutlarken, hepinize saygı ve sevgilerimizi sunar, sağlıklı ve bereketli günler dileriz.” dedi              

        

 

 

 
Paylaş