ENGLISH

Aranacak kelimeyi giriniz:

 
 
 
 

Hizmet Filomuzu Güçlendiriyoruz

Birliğimize bağlı Kooperatiflerimizde ortaklarımıza sunulan hizmetlerimizin kalitesinin arttırılması, fabrikalarımız ve bölge müdürlüklerimizin lojistik ağının genişletilmesi için alınan, 31 adet hafif ticari araç, 9 adet kamyon ve 11 adet tır, Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesislerde yapılan törenle kooperatif, fabrikalarımız ve bölge müdürlüklerimize teslim edildi.   

Birliğimize bağlı Edirne, Havsa, Keşan, Lalapaşa, Tekirdağ, İpsala, Malkara, Saray, Bursa, Karacabey, Balıkesir, Biga, Susurluk, Silivri, Kütahya, Ezine, Emirdağ, Kaynarca ve Polatlı Kooperatiflerimize 19 adet hafif ticari araç; ayrıca Birliğimiz Entegre Tesislerimiz, Karacabey Yağ Fabrikamız ve Bölge Müdürlüklerimize alınan toplam 11 adet tır, 9 adet kamyon ve 12 adet hafif ticari araç için Entegre Tesislerimizde düzenlenen teslim töreni, Kooperatif Yöneticileri ve Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2 Temmuz pazartesi günü Tekirdağ Entegre Tesislerimizde düzenlenen törenle; 188 Sayılı Edirne, 694 Sayılı Havsa, 285 Sayılı Keşan, 821 Sayılı Lalapaşa, 210 Sayılı Tekirdağ, 222 Sayılı İpsala, 269 Sayılı Malkara, 837 Sayılı Saray, 786 Sayılı Bursa, 284 Sayılı Karacabey, 705 Sayılı Balıkesir, 281 Sayılı Biga, 283 Sayılı Susurluk, 470 Sayılı Silivri, 595 Sayılı Kütahya, 700 Sayılı Ezine, 701 Sayılı Emirdağ, 794 Sayılı Kaynarca ve 966 Sayılı Polatlı Kooperatiflerimize alınan 19 adet hafif ticari araç Kooperatiflerimiz Yöneticilerine, 11 adet tır, 9 adet kamyon ve 12 adet hafif ticari araç da Fabrikalarımız ve Bölge Müdürlüklerimize teslim edilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rafet SEZEN Teslim Töreninde yaptığı açıklamada; Bugün burada birliğimizin hesaplamaları dahilinde 19 kooperatifimizin daha fazla üretim yapabilmeleri açısından ihtiyaç olan hafif ticari araçların teslimi için beraber olmuş durumdayız. Araçları kooperatiflerimiz ihtiyacına göre üretimlerini arttırmak için kullanacaklardır. Trakya Birliğin yatırımları sürekli devam ediyor. Biz göre geldiğimiz günden beri bunları reklama dönüştürmedik. Bugün yapılan yatırım, sadece şurada gördüğünüz rakam yaklaşık 2.000.000 TL. yani eski rakamla 2 trilyon civarında.

Bu araçların alınmasının birinci sebebi kooperatiflerimizin ortaklarımıza çok daha iyi ve seri bir şekilde hizmeti götürebilmeleri içindir. Ama bunun yanında da kooperatiflerimizin kârlılıklarını arttırmaları bir diğer sebebidir. Hedef kârlılığımızı mutlaka arttırmak zorundayız. Biliyorsunuz yeni kanun düzenlemesi 11 Nisan 2013 te gerçekleşti. O günden bu tarafa da kooperatiflerimizin nasıl kârlı duruma gelir bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ve çok şükür belli bir noktaya geldik.

Birlik yönetimi de, kooperatif yönetimleri de öncelikle kârlılığı arttırmak durumundalar. Çünkü kanunda bize çok net bir ifade kullanıldı. “Basiretli bir tacir gibi kurumunuzu yönetmek durumundasınız.” Doğru işler yaparak hem kooperatiflerimizi, hem birliğimizi ama öncelikle de üreticilerimizi sıkıntıya sokmadan, zarara sokmadan onlarında kârlılığını göz ardı etmeden kârlılığı arttırmak. Çünkü hepimiz öncelikle ortağız. Yani yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi olabiliriz ama hepimiz ortağız.  Ayçiçeği üreticisinin üretimine devam edebilmesi için kârlı halde bu işten çıkması gerekmektedir.

Ben de sizler gibi ayçiçeği üreticisi olan bir arkadaşınızım. Çünkü o vesile ile bu görevlerde bulunuyoruz. Bir yandan üretimimizi gerçekleştirip diğer yandan kooperatifimize de sahip çıkacağız. Kooperatifimize sahip çıkarsak kârlılığımız hep artacaktır.

Türkiye’de bizim gibi 17 tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği vardı arkadaşlar 2005 yılından sonra bizim gibi ayakta kalan birkaç tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği var.  Bunların içinde çok şükür nazar değmesin inşallah Trakya Birlik bir numara. 

Şunu söylemek istiyorum. Eğer birliklerimiz kooperatiflerimiz ayakta kalırsa kârlı bir şekilde yoluna devam ederse ortağına da her sene kâr payı dağıtma şansını yakalamış olacaklar. Biz ilk defa geçen sene ön alım fiyatımızı avans olarak açıklamadık. Kesin alım fiyatı diye açıkladık. İnşallah bu sene ortaklarımıza kâr payı dağıtabileceğiz ve bu Trakya Birlik tarihinde bir ilk olacak.

İnşallah Trakya Birliğimiz güçlenerek yoluna devam edecek. Bu birlik beraberliği kaybetmediğimiz sürece Trakya Birlik’e hiç kimse zarar veremeyecektir. Sizlerden isteğim şu. Trakya Birlik’e sahip çıkarsanız, kendinize, çiftçimize sahip çıkmış olacaksınız ve bu yapılan yatırımlar hepsi ülkemize katma değer yaratmaya devam edecek. Bizim çiftçimiz, üreticimiz, ayçiçek üreticimiz de kazanmaya devam edecekler. 

Trakya Birlik’in bünyesinde 1500 civarında personel çalışıyor.  Bu personelin bugüne kadar ben görevde olduğum süre boyunca bir gün dahi  maaşlarının ödenmesi gecikmedi.  Allah ta bundan sonra geciktirmesin inşallah.  Kurum iyi yönetilirse başarı da arkasından gelir. Ben hepinize bu vesile ile teşekkür ediyorum. Alınan araçların kooperatiflerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor.  Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun var olun.” dedi.

 
Paylaş