ENGLISH

Aranacak kelimeyi giriniz:

 
 
 
 

Trakya Birlik'ten Ortaklarına 2021 Ürün Teslimatları İçin Fark Fiyatı Ve 2022 Üretim Sezonu İçin Emanet (Bireysel Satış) Yöntemiyle Ürün Satış İmkanı

Trakya Birlik Yönetim Kurulunca 09.06.2022 günü gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında 2021/2022 iş yılında ürün teslim eden ortakları için %40 yağlı ayçiçek için ton başına 1.100.-TL fiyat farkı verilmesi karar altına alınmıştır. Fiyat farkı olarak ortaklarımıza toplam takdim edilecek tutar yaklaşık 325.000.000.-TL’dir. Ortaklarımıza hayırlı ve bereketli olsun.

Yönetim Kurulumuzca gerçekleştirilen toplantıda; 31 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek 2021/2022 iş yılı faaliyetleri kapsamında gerek ortaklarımızdan mübayaa edilen ayçiçeği stoklarının Birliğimize bağlı fabrikalarda çok büyük oranda işlenerek mamul olarak satışının gerçekleştirilmesi gerekse de ticari faaliyetler kapsamında bütçelendirilmiş  satış hedeflerine büyük oranda ulaşılması neticesinde, Birliğimiz iş yılına ilişkin bilanço ve gelir tabloları 3’üncü geçici vergi dönemi Nisan 2022 mali tablolarıyla çok büyük oranda kesinleşmiştir.

Bu gerçekleşmeler üzerinden iş yılının bütününe ilişkin genel bir değerlendirme yapan Yönetim Kurulumuz, mali tablolarda ortaya çıkan müspet farkın son beş iş yılında uygulandığı üzere önümüzde ki Ocak ayında gerçekleştirilecek Birlik genel kurulunu müteakiben ortaklarımıza risturn(kar payı) dağıtımı yapılması hususunu da mütalaa etmiştir.Yapılan değerlendirme neticesinde, bu iş yılına has olmak üzere; dönem içerisinde ürün fiyatlarında yaşanan yüksek artış, ortaklarımızın tarımsal üretimlerini sürdürmek konusunda karşılaştıkları yüksek tutarlı girdi ihtiyacı ve artan üretim maliyetleri, paranın zamansal olarak satın alma gücünün korunması gibi kritik hususlar kurumsal sürdürülebilirlikle birlikte değerlendirilerek, 1 Ekim 2021 tarihinde açıklanan ön alım fiyatına fark fiyatı uygulanarak alım fiyatının kesinleştirilmesinin mevcut sosyoekonomik koşullarda ortaklarımız adına daha büyük fayda sağlayacağı mülahaza edilmiştir. Bu çerçevede 2021 kampanya döneminde ürün teslim eden tüm ortaklarımıza %40 yağlı baz ürüne esas olmak üzere 1.100 TL/TON fiyat farkı verilmesi karar altına alınmıştır.  Bu vesileyle kooperatifçiliğin en güzel örneğini göstererek Birliğine güvenmiş ve ürün teslim etmiş tüm üretici ortaklarımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.

ORTAKLARIMIZA 2022/2023 ÜRETİM SEZONUNDA EMANET (BİREYSEL SATIŞ) YÖNTEMİYLE ÜRÜN TESLİM İMKANI.

Üretici ortaklarımızın tarımsal faaliyetlerinden elde ettiği kazancı olabildiğince artırabilmek adına, kurumsal imkanlar ve tabi olunan mevzuat doğrultusunda Birliğimizce alternatif alım modelleri üzerinde çalışılmaktadır. Bu çerçevede pandemi süreciyle başlayan, iklimsel etkiler ve jeopolitik gelişmelerle artarak devam eden tarımsal emtiaların  arz talep dengesi içerisinde yüksek değer kazanımlarından ilave kazanç elde etme eğiliminin tüm çiftçilerimizde ağırlık kazanan ekonomik tercih haline geldiği görülmektedir. Bu itibarla Yönetim Kurulumuz ortaklarımızın üretimini gerçekleştirdikleri ürünleri hasat dönemi sonrasına taşıyarak daha yüksek fiyatla satışa sunma hedef ve isteğini karşılamak ve bu yolla zirai kazançlarını yükselterek ortaklık bağlarının da güçlendirilmesine katkı sağlamak maksadıyla Kesin Fiyat Yöntemiyle Alım Yöntemine ek olarak Emanet ( Bireysel Satış) yöntemiyle ürün satış imkanı sağlayan alım modelini ortaklarımızın tercihine sunma kararı almıştır. Yeni alım modeli esas ve uygulamaları konusunda ortaklarımız ortağı oldukları kooperatiflerden gerekli bilgilere ulaşarak rekolte beyan döneminde ürün teslim miktar ve yöntemini belirleyebileceklerdir. Ortaklarımıza ve Birliğimize hayırlı olsun. 10.06.2022

TRAKYA BİRLİK  YÖNETİM KURULU

 

 

 
Paylaş