ENGLISH

Aranacak kelimeyi giriniz:

 
 
 
 

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet AKGÜN’ün Uluslararası Kooperatifler Günü Mesajı

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet AKGÜN, Uluslararası Kooperatifler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. AKGÜN yapmış olduğu açıklamada;

“Ülkemizde Kooperatifçilik denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Trakya Birlik, bu tanınırlığını başarı dolu geçmişine borçludur. Ülkemizde Tarım Satış Kooperatifleri Birliği olarak pek çok alanda ilkleri gerçekleştirmiş olmanın yanı sıra, her geçen gün büyüyen ve kendisi güncelleyen yapısı ile çiftçilerimize hizmet vermektedir. Çiftçilik, yalnızca kendi çevremize veya pazarımıza değil, tüm insanlığa hizmet edebilen sayılı mesleklerdendir. Bu durum bizi,  global ölçekte bakıldığında nerede durduğumuz sorusuna götürmektedir.

Bu yıl, Belçika merkezli Uluslararası Kooperatif İttifakının 2018 yılı verileriyle hazırladığı "Dünya Kooperatif İzleme Raporu"nda, Ciro/Kişi Başı GSYH sıralamasında 267'nci sırada yer aldı ve listeye giren tek Türk kooperatifi olarak dikkati çekti. Yani dünya çapında bakıldığında Türkiye’den tek isim olarak bu listede Trakya Birlik’in yer alması ayrı bir gurur kaynağıdır. Yapmakta olduğumuz işlerin doğru istikameti gösterdiğinin işaretidir. Bizler, her zaman olduğu gibi, bu günden sonra da bu istikamette daha da ileriye gidebilmek için var gücümüzle çalışacak; çiftçimize, ülkemize, hatta dolaylı yoldan da olsa tüm dünyaya hizmet etmeye devam edeceğiz.

Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) ‘nin Birleşmiş Milletlere sunduğu öneri ile; Uluslararası Kooperatifler Günü olarak her yılın Temmuz ayının ilk Cumartesi günü kutlanması kabul edilmiştir. Bu yıl Temmuz ayının ilk cumartesi günü olan bugün 6 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü'nü Atatürk`ün;  `Kanaatim odur ki, muhakkak surette birleşmede kuvvet vardır. Kooperatif yapmak, maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir.` Sözünden aldığımız gayretle ve iktisadi kalkınmada öncü sektör olarak kabul edilen tarım kesiminin bir üyesi olmanın verdiği gururla, dünyada ve ülkemizdeki kooperatifçilik hareketine gönül vermiş bütün üreticilerimizin Uluslararası Kooperatifler Günü'nü en iyi dileklerimle kutluyor, sağlıklı ve bol bereketli günler diliyorum.” dedi.

 
Paylaş